Lale Dana Sucuk, geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak,yarım asırlık Lale Lokantacılık A.Ş tecrübesi ve sırrı ile üretilmektedir. İslami usullere uygun olarak, veteriner hekimler kontrolünde kesilmiş danalardan özenle seçilmiş olan etler, gıda mühendisleri gözetiminde yöresel baharatlar ile karıştırılıp, harmanlanır. Her adımı büyük bir ustalık ve özenle gerçekleştirilen bu üretim sürecinin sonunda Lale Et ve Süt Ürünleri, yarım yüzyıldan fazla bilgi birikimi ve tecrübesi ile geleneksel yöntemlere sadık kalarak ürettiği “Fermente Türk Sucuğu”nu sofralarınıza ulaştırıyor. Fermente sucuklar, ısıl işlem görmüş sucuklara göre protein ve onların yapı taşları olan amino asitler bakımından daha zengindir ve daha yüksek değerdedir. Beslenmede büyük öneme sahip protein miktarı fermente sucuklarda en az %16’dır. Fermente Sucuklarda ısıl işlem uygulanmadığı için protein kaybı oluşmaz. Dolayısıyla da beslenme ve sindirim için faydalı olan mikroorganizmalar korunabilmektedir.
HAZIRLAMA VE TÜKETİM ÖNERİSİ
Sucuğun kılıfının kolayca soyulması için hafifçe suyla ıslatmanız ve dilimlenecek kısmın sonuna kadar bir bıçak yardımıyla çizik atmanız kılıfın soyulmasında büyük kolaylık sağlayacaktır.
Özenle üretilmiş olan Lale fermente sucuğun dilimlendikten sonra görsel olarak güzel görünmesi için dilimlemenin keskin bir bıçakla yapılması önemlidir. Aynı zamanda dilimleme işleminin eşit kalınlıkta yapılması da tüm sucuk dilimlerinin eşit oranda pişmesini sağlar ve her bir dilimden aynı lezzeti alabilirsiniz. Sucuğu pişirmek için tavaya herhangi bir yağ eklemek gerekmez. Dilerseniz tavaya birkaç damla su ekleyebilirsiniz veya kısık ateşte pişirebilirsiniz. Geleneksel sucuk lezzeti ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan Lale Dana Sucuğu tek başına tavada pişirebilir ya da yumurta ile omlet şeklinde tüketebilirsiniz. Izgarada veya mangalda pişirip ekmek arası olarak tüketmek de oldukça keyiflidir. Türk mutfağının geleneksel yemeği olan Meşhur Kuru Fasulyeye katabilir, enfes tatlar elde edebilirsiniz. Pilav, makarna ve çorbalarınıza birkaç dilim nefis Lale Sucuk katarak yemeklerinizin lezzetini arttırabilirsiniz. Fermente edildiği için pişirmeden, çerezlik olarak da tüketebilirsiniz. Lale Sucuğu sabah kahvaltısı da dahil olmak üzere gün boyu tüm öğünlerde tüketebilirsiniz. Lale Sucuk ile ızgara sucuk, sucuklu yumurta ve sucuklu kuru fasulye gibi lezzetli tatlar hazırlayarak afiyetle yiyebilirsiniz.
SAKLAMA ÖNERİSİ
Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza için strech film, buzdolabı poşeti gibi hava geçirgenliği olmayan ambalajlar kullanılmamalıdır.
Fermente sucuk hava geçirgenliği olmayan bir ambalaja konulduğunda ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır. Ürün yüzeyinde biriken nemden dolayı ortamda bulunabilen ve çok kolay gelişebilecek küf, maya gibi mikroorganizmalar ürünün raf ömrünün kısalmasına ve bozulmasına yol açacaktır. Bu olumsuz ve tehlikeli durumlara sebebiyet vermemek için fermente sucuğun orijinal ambalajı açıldıktan sonra ürünün hava alması ve yüzeyinin kuru kalması için buzdolabında kendi özel Saklama Kağıdında eğer Saklama kağıdı yok ise sucuğun hava alabileceği kağıt havlu veya 1.hamur bir kağıda sarılması uygun olacaktır. Fermente sucuğun üretiminin yapıldığı fabrika haricinde de vakum ile ambalajlanması da uygun değildir. Vakum yapılırken verilen sıcaklık ile üründe yüzeysel yağlanma ve doğal bağırsağın sucuktan ayrılması gibi sıkıntılar olabilmektedir. Sucuğunuzu çok uzun süre tüketmeyecekseniz ürünü tüketiminize göre 2-3 parçaya ayırdıktan sonra buzdolabı poşetine koyup, derin dondurucuda 6 ay boyunca saklayabilirsiniz. Donmuş sucuğunuzu çözmek için buzdolabının 0-4°C bölmesine koyup çözülmesini sağlayabilirsiniz. Çözülmüş olan sucukları daha sonra lütfen tekrar dondurmayınız.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.